Bar Rilette
Eetcafe Rilette
Over Rilette
historie
Rilette komt van het Franse woord rillettes, wat weer afgeleid is van rille, wat vroeger stuk varkensvlees betekende. Rillettes is een smeuïge pastei die in oorsprong alleen van fijngemaakt en daarna langzaam gekookt varkensvlees werd gemaakt, maar tegenwoordig ook van eend, wild, konijn of zelfs vis gemaakt wordt, en die heerlijk op stokbrood smaakt.
Het oorspronkelijke café Rilette was dan ook een bruincafé waar men ook nog iets kon eten. Wat daar van over is gebleven is de ongedwongen sfeer, en natuurlijk de gastvrijheid maar verder is Eten nu de hoofdzaak. De basis van onze keuken bestaat tegenwoordig uit eigengemaakte pesto’s en verse produkten die voor een groot deel hun oorsprong hebben in de zuidelijke keuken, zoals onze heerlijke rillettes van eend.

Ligging
Daar waar de Jeker midden door de stad stroomt, en iets verderop de oude walmuur doorsnijdt, ligt het Quartier Latin van Maastricht. Midden in dit bijna middeleeuws aandoende gedeelte van de stad vindt u de Pieterstraat, en eetcafé Rilette. In de directe omgeving van ons eetcafé vindt u een rijke schakering van bijzondere winkels, maar ook het Natuur Historisch Museum, het stadspark en de oude Bisschopsmolen bevinden zich op loopafstand.